Bela Crkva- SRB

Nas kolega, Nenad Milosevic MD, apsolvent MFUBG, generacija 1979, ima oko za fotografiju i salje nam u generaciju, slike iz Bele Crkve, koja je na granici sa Rumunijom.

Nenad Milosevic MD - Pozdrav iz zavičaja - Bela Crkva. Muzik-paviljon u gradskom parku, zgrada u kojoj je bio smešten Ruski Kadetski Korpus (RKK) vec pominjan na grupi i, naravno, naše jezero, nama lepše i od Kopakabane.

Gordana Vujanic MD- Pedijatar -Bela Crkva moje omiljeno mesto. Jezera su divna,steta sto se grad jos malo ne sredi. Ima toliko sarma i bas je lepo!

Mihajlovic Jovan MD- Podseca me na boravak pre.....godina.

 

Bela Crkva

Town in Serbia

Bela Crkva is a town and municipality located in the South Banat District of the autonomous province of Vojvodina, Serbia. The town has a population of 8,868, while the Bela Crkva municipality has 17,285 inhabitants. Bela Crkva lakes at the outskirts of the town are a popular summer tourist destination. Wikipedia

Elevation256′

Area136.3 mi²

Weather59°F (15°C), Wind NW at 2 mph (3 km/h), 76% Humidity

Postal code26340

Hotels3-star averaging $41. View hotels

Local timeThursday 3:03 PM

Napomena! - Slide show ide sam od sebe i ako ga ostavite na miru, on ce sam da vrti fotografije u krug i u nedogled. Maksimum limit je pet fotografija za slide show. Desnim misem imate opciju da otvorite sliku u svom pretrazivacu, u svojoj dozvoljenoj velicin. Vlada, Amer.

Ajde Milce popuni pricu sa imenom i prezimenom babe (Lucija Klefčinski, filizof u pijanistkinja je na slici kija je nastala na dvoru, posle jahanja. Moja prabaka.), koja dva fakulteta, kako je stigla u Srbiju, za koga se udala, gde je Srbin  deda sluzbovao, na kom frontu ratovao, koju je veru promenila, cime se bavila u Bg, itd. , pa da je stavimo u Besmrtni mars, a to cu isto uraditi sa svojom babom Ruskinjom cim prikupim fotke.

Ajde Milce popuni pricu sa imenom i prezimenom babe (Lucija Klefčinski, filizof u pijanistkinja je na slici kija je nastala na dvoru, posle jahanja. Moja prabaka.), koja dva fakulteta, kako je stigla u Srbiju, za koga se udala, gde je Srbin deda sluzbovao, na kom frontu ratovao, koju je veru promenila, cime se bavila u Bg, itd. , pa da je stavimo u Besmrtni mars, a to cu isto uraditi sa svojom babom Ruskinjom cim prikupim fotke. "Dragi Hivzo, pošto nema trenutno Ivana, ja ti , po obećanju šaljem sliku koja je nastala na dvoru u Petrovgradu. Ova mlada grofica, sa dva fakulteta,toliko se zaljubila , da je ostavila sav raskoš i sjaj, promenila veru i došla sa mužem u Beograd. Dobili su sina jedinca, mog dedu.....Umrla je u dubokoj starosti 1940.g nedaleko od mesta gde ja danas živim....... Nikada nije naučila naš jezik dobro, ali su je svi razumeli. Uz ručak bi obavezno popila Mostarsku žilavku iz čašice sa grbom dvora, koju je jedino ponela sa sobom." Posalji i koju bolju sliku i babe i dede.....Vlada, Amer. .................Dragi Vlado, lepo si citirao deo porodičnog dnevnika koji sam sa Hivzom i svima vama pidelila. Dovoljno! Ima mistike a i porodičnih tajni ! A tek slika...... Možda u nekom romanu.....

Providna voda, zivot tece....

Providna voda, zivot tece....

Share this page