KOSMOPOLITIKA 14.07.- BUDITE OPTIMISTI! "NIŠTA VI JOŠ NISTE VIDJELI!" 3,617 viewsPremiered Jul 14, 2021; 1:12:29 min.

KOSMOPOLITIKA 14.07.- BUDITE OPTIMISTI! "NIŠTA VI JOŠ NISTE VIDJELI!"
3,617 viewsPremiered Jul 14, 2021
https://www.youtube.com/watch?v=418N0b8Uiyk
Summary: Sve je ovo oko knjigovodstva, deltoidi, lamboidi, G-20 samit video konferencija- sve je po planu- Dizniland- mora nesto da se menja- kriza zbog svetske vlade koja je vec tu; lazni novac na dodjem ti; bankostan- novi poredak; kultura, moral, sistem vrednost, kultura- virtualni sistem, enormno duzni; univerzalni porez; kompletno poslovanje ce ici preko interneta; bez gotovinski novac; karbonska taksa umesto carinskih povisica; era novih licemrrja; lokalne ekonomije nisu potrebne; zelena industrija i revolucija dolazi; mora se ziveti zivot od realnih prihoda; bez inflacija; sve je po planu, kompletna transformacija Diznilanda; stvarni i izmisljeni poslovi; administracija i privreda; do sada je ekonomija bila pokrice i pravan za politicare; deficitarni poslovi ce poskupeti; a inflacija(nase cistiliste) ce unistiti izmisljene-neproduktivne poslove/ekonomiju; puna zaposlenost=dizniland; reset= menjanje kompletne paradigme- novi raspored prihoda/i raspodela unutar zajednice/zona u svetu novih ne realnosti; gospodar pravi novi sistem, bice vam lakse; mi smo sada u novom svetu; generacije koje nisu ziveli od realnih prihoda, nece vise moci; smak sveta; transmisija suverenosti?; exploatacija jadarita/lithiuma; ulazimo u novo knjigovodstvo koje ce jos vise biti virtuelno; peglanje starih gresaka i vodjenje produktivne ekonomije; kreacija i odrzavanje diznilanda da se sprecavaju revelucije i da se mase zabljavaju; ulazimo u faze haosa i da se nikada ne vidi bilans dosadasnjeg poslovanja; ulazimo u skromniju ekonomiju; mi smo vodili do sada, i od sada, a mase naucili da slusaju; pocinje pozoriste na mnogim i paralelnim scenama; morace se naci krivac za urusavanje sadasnjeg Diznilenda; dali ce biti efikasnije knjigovodstvo ili i dalje nepostenije i vizionarsko eksploatatorski odnosi/ko ce vladati; bice kriva omladina koja nije htela da se vakcinise, i sve djavo odneo?
KOSMOPOLITIKA
4.91K subscribers

KONTAKT, PAYPAL DONACIJE I PRETPLATA
KOSMOPOLITIKA.SJEKLOCA@GMAIL.COM
ALEKSANDAR SJEKLOĆA +381 62 622 433
16 Comments
vladamd
Add a public comment...
Viktor Aleksikj
Viktor Aleksikj
2 days ago
JEDNO MOJE MISLJENJE...OVA EMISIJA BI TREBALO SE SNIMITI PA SE OPET PUSTITI TAMO NEKE 2030....

9


Pero Chessmaster
Pero Chessmaster
2 days ago
Da tacno, oni vec znaju da dolazi Delta..Ali Delta ce na jesen da mutira ? recimo u Uragan...koji ce kasnije da preraste u Omegu...Ali Omega ce vremenom da slabi u Alfa Romeo...I tako u krug...

6


Mila Arnaut
Mila Arnaut
1 day ago
Danas "diznilend" nekada gladijatorske borbe. Kako stvari stoje, nacionalni stadioni će poslužiti upravo za završnu fazu diznilenda. Ništa mi još nismo videli.

2


dragan dugonja
dragan dugonja
2 days ago
"Chaos in South Africa 'intensifies' ">jedan od clanova G20(primjer medjuljudskih odnosa)

2


Nada Petkovic
Nada Petkovic
2 days ago
https://youtu.be/asqN_onCD94https://youtu.be/asqN_onCD94https://youtu.be/asqN_onCD94



Gordana Markovic
Gordana Markovic
2 days ago
Jedino ovog coveka slusam, ima fenomenalnu ekipu!
Koliko vidim, ponovo cemo kalajisati serpe i lonce i popravljati kisobrane ...
Najgore je sto svi mi placamo ceh rasipnika, a zivimo skromno.

8


Viktor Aleksikj
Viktor Aleksikj
2 days ago
Jbg...NEKAD treba I pomoci od BOGA direktno....Evo primer...ja kad Sam dosao na vrhunac da mesec. platom +5500$. Uvodeo Sam da je sve OVO samo Sarena laza I sve NAPUSTIO I dosao na selo ziveti...I Evo nikad mi Nije bilo bolje...DOK SVI strepe sta CE biti sutra...ja uzivam u ZIVOTU I nikad nisam bio srecniji....a pare...PARA JE VADODUSNICA...POZZ

5


Milovan Radosavljevic
Milovan Radosavljevic
2 days ago
Postovani Aleksandre.
Hvala ti na ovim lepim analizama stanja u svetu,uzrocima i posledicama koje prozivljavamo.Moram priznati da mi je ponekad teze pratiti iako ti prilicno pojednostavljeno i slikovito prezentiras pojmove kojima se bavis.Tesi me cinjenica da dosta tvoji pratilaca ima veci problema u prepoznavanju sustine od mene samog sto se moze videti u komentarima.Preraspodela prirodnih resursa kao i resursa ljudskog rada i znanja su glavan preokupacija onih koji vode poredak i tako je od vajkada.Nadam se da si u pravu kad kazes da su ovaj puta odlucili da na novi nacin urade transformaciju poredka sa nizim intezitetom nasilja i represije bar za sada.Jedino sto me muci neznam dali pripadam budalama ili fukarama posto sam budzetski korisnik iz zdrastveni razloga.
Zelim ti jes mnogo dobrih emisija i mnogo pratilaca kojim ces pomoci da spoznaju bolje svet u kakvom zive.Zivio.

6


sabina pkj
sabina pkj
2 days ago
Hvala Sasa. Sve jasno.

5


Ljiljana Klajic
Ljiljana Klajic
2 days ago
Hvala,veliki pozdrav iz Toronta

4


Mikeli Perović
Mikeli Perović
1 day ago
A za nas na Balkanu nema zime.Mi smo ovo vec prosli tako da nije nikakvo iznenadjenje.I Jezda i Dafina i komplet urusena ekonomija tako da novi diznilend vec funkcionise.Sto veli Sasa, nista se ne bojte mi smo pretece novog poretka.

1


Marie-Jeanne Kuzmanovic
Marie-Jeanne Kuzmanovic
2 days ago
Imate 1 👍💙 od mene 👍👋

4


М.B.
М.B.
1 day ago
Dragi Saša, koliko mogu redovno pratim tvoje emisije, pa šta razumem, razumem. Uostalom imaš toliko pohvala od mnogo relevantnijih pratilaca, ja se bavim uglavnom umetničkim disciplinama i zahvalan sam ti na jednostavnom jeziku koj koristiš u svojim izlaganjima. Jasno mi je da je glavni naslov tvojih emisija "Kako se vlada svetom", to jest, otkrivaš nam mehanizme funkcionisanja sveta. I to je sasvim u redu i dovoljno, mađutim, ja kao vrlo impulsivan čovek, pitam se da li mi uopšte možemo sami nešto da uredimo, promenimo, ili je baš sve tako zadato. Naravno, mi u Srbiji ne možemo ni neke osnovne stvari da promenimo, pa je verovatno i glupo pitanje šta možemo ozbiljnije da preduzmemo. U svakom slučaju, nastavi sa svojom misijom, u čemu ti želim mnogo uspeha i nadalje! Hvala!

THIS IS JUST THE BEGINNING | "2025 is when the whole procedure finishes" 627,759 views•Jul 24, 2020; 10:10 min.

THIS IS JUST THE BEGINNING | "2025 is when the whole procedure finishes"
627,759 views•Jul 24, 2020; 10:10 min.
https://www.youtube.com/watch?v=IcQEKgxjDLk&feature=youtu.be

„Smaknućemo svakog kog želimo“: Da li se milijarder šalio ili otkrio međunarodnu zaveru

© AP Photo / Dico Solis

09:42 26.07.2020(osveženo 09:51 26.07.2020)

Milijarder Ilon Mask napisao je na Tviteru „Smaknućemo svakog koga želimo“ u odgovoru tviterašu koji je tvrdio kako je američka vlast organizovala svrgavanje predsednika Bolivije Eva Moralesa da bi došla do zaliha litijuma u toj zemlji. Dok jedni tvrde da se Mask šalio, drugi misle da je otkrio međunarodnu zaveru, a u raspravu se uključio i Morales.

Da li je u pitanju Maskova ironija ili težak međunarodni incident i dalje nije jasno, ali je vlasnik „Spejs iksa“ i osnivač „Tesle“ ponovo napravio pravu oluju na internetu.

​Mnogi na društvenim mrežama misle da je Mask bio ironičan, aludirajući na uplitanje bogatih država Zapada u unutrašnja pitanja drugih zemalja, budući da je kasnije dodao kako njegova kompanija dobija litijum za izradu baterija i drugih komponenti iz Australije.

© AP PHOTO / SUSAN WALSH

Direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask

Drugi korisnici društvenih mreža, međutim, tvrde da je Mask ovim tvitom razotkrio kršenje međunarodnog prava i „zločine protiv čovečnosti“ i ko stoji iza svrgavanja Eva Moralesa sa mesta predsednika Bolivije prošle godine.

​Bilo je i onih koji su komentarisali da „zakoni postoje kako bogati ne bi morali da ih poštuju“.

© SPUTNIK / GRIGORIЙ SЫSOEV

Evo Morales

U raspravu na Tviteru uključio se i Evo Morales, koji je napisao kako je to „još jedan dokaz da je pozadina njegovog svrgavanja litijum“, te da će „uvek braniti svoje resurse“.

​Novinar Maks Blumental napisao je kako je „kralj obnovljive energije Ilon Mask praktično preuzeo odgovornost za puč u Boliviji samo nekoliko meseci pošto je planirao da se sretne sa (brazilskim predsednikom) Bolsonarom zbog otvaranja Tesline fabrike u litijumom bogatom Brazilu“.

​Ovo nije prvi put da Mask izaziva međunarodnu pažnju svojim komentarima na Tviteru, pošto je ranije najavljivao da će da proda svu svoju imovinu, da će da bombarduje Mars, da će da ugrađuje čipove u mozak, a kada je postao otac, objavio je da je detetu dao šifrovano ime.

 - 

10:49 26.07.2020 | 6

Nije ovaj dobar u glavu.

12:05 26.07.2020 | -2

Naravno da je rekao šta je i mislio. On je deo "Duboke države" i verovatno je da će se ona izborom Bajdena ponovo vratiti u Americi (sa Trampom je ojačala pozicija autokrata i diktatora u svetu, kao pojedinaca umesto institucija). Sve pohvale Trampi ali moć pojedinca i demokratske institucije ne idu zajedno a Američku demokratiju, pogotovu, drže institucije.

13:01 26.07.2020 | 2

Ilon Mask je nesumnjivo interesantna ličnost i preduzimljiv čovek. To, međutim ne znači da nije bogataš koji je spreman na sve, ali sve, da bi uvećao svoje bogatstvo, političku moć i ličnu sujetu.

13:02 26.07.2020 | 2

Najintrigantije je to da iz redova siromašnih mobiliziraju snage koje će kontrolisati i ubijati siromašne. Odnosno, mi se medjusobno tamanimo, dok njihovo bogatstvo raste, a njihove izjave postaju bezobzrinije.

13:07 26.07.2020 | 2

gojaillusion, zanima me šta će od tih američkih "demokratskih" institucija ostati posle izbora i građanskog rata koji se sprema. "Amerika i Engleska biće zemlja proleterska!"

13:32 26.07.2020

gojaillusion, ma kakva bre duboka drzava, sve je to tamo isto, Tramp izbor pentagona je sta? Revolutionar? Samo moraju malo da razmrdaju glasacku masu pa I'm bacaju izmisljene koske da se gloze.

13:33 26.07.2020

SaleX, vala nije...mogao bi malo da je popravi Tim svojim cipom

13:33 26.07.2020 | -1

djole1955, dugo smo to čekali, znači uživaćemo, više nećemo o tome brinuti. A kad će to da bude da se spremim?

13:35 26.07.2020 | -1

Opajdara, super za nas ako je isto. Bar da ne brinem.

14:07 26.07.2020

"Sneg pada da vukovi pokažu tragove...". Ja mislim da je svet već shvatio sa kakvim manijacima ima posla... Ne treba gajiti nikakve iluzije kad su Mask, Gejts i slični u pitanju... Dok je stara finansijska mafija krila sve svoje aktivnosti od javnosti i trudila se da sve svoje interese isteruje kroz privid državnih institucija, ovi "rok" bogataši nemaju u svoju svest ugrađene ni istorijske ni društvene tradicije niti obzire i gledaju na svet kao na komjuterske igre u kojima je sve dozvoljeno... To su veome, veoma opasni ljudi koji su dovoljno bogati da ostvare svaku svoju bolesnu fantaziju, a pri tome se neće obazirati ni na kakve međunarodne, diplomatske, političke ili etičke konvencije... Svet mora da ima bezbednosne opcije i za tu vrstu opasnosti. Maskovi sateliti su dobar primer za razmiljanje na tu temu...

14:43 26.07.2020

bahatao samo bahato. ovaj utripovao da je mesaja.

14:45 26.07.2020

djole1955, bice kad na brbi rodi grozdje. komunizam je slepi kolosek istorije. rece putin davno. 100% u pravu. taj ne gresi

15:40 26.07.2020

- Koža se svima buši. Da li je Mask svestan ove činjenice. Razotkriveni su i sad i oni imaju razloga za strah. Nije isključeno da će, uskoro, "neko" krenuti na njih, njihovim metodama, smaknućima. Gejts, Mask... njihove gazde, isplivali su na površinu kao i njihove zle namere. Kad isplivate na površinu sa svim svojim zlim namerama, postajete glineni golubovi. Ostaje pitanje kad će i ko će započeti (smaknuća).

https://www.in4s.net/bivsi-agent-cia-placali-smo-politicarima-da-raspiruju-mrznju-izmedju-naroda-u-jugoslaviji/

Бивши агент ЦИА: Плаћали смо политичарима да распирују мржњу између народа у Југославији

Бивши високи изасланик и официр ЦИА Роберт Баер, уједно је и аутор многих дјела у којима је одавао информације о ЦИА и о администрацији Била Клинтон и Џорџа Буша, због чега је неколико пута хапшен и привођен

Од

 -

19/07/2020 15:00
Посљедња измјена: 19/07/2020 12:14

Лични пријатељ, Мит Васпурх који је радио у Сенату и који му је давао поједине информације је убијен у хотелу из сачмаре. Као високи оперативац ЦИА радио је на простору Југославије у периоду од (1991-1994) и на Блиском истоку. Роберт Баер је учествовао у неколико документараца на Националној Географији оптужујући владу Буша за рат због нафте.

Интервју је обављен у Канади, гдје је промовисао своју књигу –Тhe secret of White House – у Квебеку. Разговор се водио о позадини рата у СФРЈ.

Кад сте стигли у Југославију,где је то тачно било и који Вам је био први задатак?

Стигао сам хеликоптером са још три агента. Слетјели смо 12. јануара 1991 у Сарајево. Задатак нам је био да припазимо на наводне терористе српске националности, који би требали напасти Сарајево.

О којим терористима је ријеч и зашто би они наводно требали да изврше те нападе?

О српским, дати су нам фајлови да група по имену „Врховна Србија“ планира извести бомбашке нападе на кључне зграде у Сарајеву због жеље да Босна изађе из тадашње Југославије.

Да ли је таква група постојала и шта сте Ви тачно радили у Сарајеву по нарадби команде ЦИА?

Таква група никад није постојала. И нас је централа преварила. Имали смо задатак да упозоравамо и да ширимо панику међу политичарима у Босни, једноставно пунили смо им главу да ће Срби да нападну. У почетку смо и ми прихватили причу, али послије смо се мало запитали. Зашто дижемо панику кад та група олигледно ни не постоји?

Како и када се завршила та операција и да ли је имала неко име?

За мене се завршила након двије недјеље, добио сам нови задатак у Словенији. Иначе операција је трајала још мјесец дана и имала је назив „ИСТИНА“. Иако је то било све само не то.

Кажете отишли сте у Словенију, којим поводом?

Тамо сам добио инструкције да је Словенија спремна да прогласи независност, дате су нам паре, неколико милиона долара, уз тај новац ми смо финанцирали разне невладине организације, опозиционе странке и разне политичаре који су распаљивали мржњу.

Какво сте Ви имали мишљење због те пропаганде од стране ЦИА, и шта су о томе мислисле ваше колеге?

Свакако да се задатак не одбија од ЦИА, поготово не тада јер су сви били нервозни и склони параноји! Многи агенти и високи чиновници ЦИА су нестајали само зато што су одбили да раде пропаганду против Срба у Југославији. Ја лично сам био шокиран дозом лажи наше агенције и политичара. Многи агенти ЦИА су радили пропаганду а да нису ни свјесни шта раде. Једноставно свако ради делић приче, и само онај ко је склопио целу причу зна позадину а то су политичари.

Значи постојала је пропаганда искључиво према Србима?

Да и не. Пропаганда је имала за циљ да завади државе и да се оне одвоје од матичне Југославије. Морали смо изабрати жртвено јагње које би било криво за све. Неко ко би био одговоран за рат и насиље. Србије је изабрана јер је на неки начин била насљедница Југославије.

Можете ли набројати политичаре који су у бившој Југославији били плаћени од стране ЦИА?

Да, мада је то деликатно. Стипе Месић, Фрањо Туђман, Алија Изебеговић, многи савјетници и чланови владе Југославије, плаћени су и били српски генерали, новинари па чак и поједине војне формације.

Споменули сте контролу и финансирање медија, како је то било тачно?

То се већ зна, поједини агенти ЦИА су били задужени за писање званичних изјава које би спикери читали на вијестима. Наравно спикери нису ништа знали, они су то добили од свог шефа а он од свог који је био наш човјек. Постојао је један задатак за све, а то је да се кроз телевизију шири мржња, национализам и скроз су се истицале разлике међу људима.

Шта мислите генерално зашто се Југославија распала, то јест, зашто је Ваша влада имала жељу да то уради?

Све је јасно, људи који су некад хушкали на рат а уједно и приповједали о миру сада су власници компанија које експлоатишу разна рудна богатства и слично. Једноставно, направили су од Вас робове, ваши људи раде за џабе и тај производ иде у Немачку и Америку, они зарађују. А Ви још на крају морате да откупите и увезете оно што сте сами направили, пошто немате новца, морате се задужити, то је читава прича са цијелим Балканом.

Нисте били на Косову активни као агент ЦИА, али да ли је и ту било неког притиска од стране Америке?

Како не. Косово је одузето из два разлога, прво због рудних и природних ресурса а друго, Косово је војна база НАТО-а. У срцу Европе је њихова највећа војна база.

Имате ли поруку за људе из бивше Југославије?

Имам. Нека забораве прошлост, она је исценирана и лажирана. Изманипулисани сте, они су добили шта су хтејли и глупо је да се ви још мрзите, морате показати да сте јачи и да сте схватили ко је све направио. Ја се искрено извињавам. Зато дуго времена и откривам тајне ЦИА и Бијеле куће.

Извор: Webtribune.rs

 

https://www.rt.com/russia/469584-moscow-ban-green-card/

Moscow may ban green card lottery after US fails to grant visas to Russia’s UN delegation, MP says

Published time: 25 Sep, 2019 12:45

FILE PHOTO. A woman holds a replica green card sign during a protest. ©REUTERS / Lucy Nicholson21Follow RT on

Moscow is weighing up its options on how to respond to a failure by the US to issue visas for 10 members of the Russian delegation to a UN summit in New York; one response could be to obstruct the green card lottery for Russians.

Russia believes it is the latest victim of Washington’s dubious practice of abusing its status as the host of the United Nations headquarters by denying entrance to people that the US government doesn’t want to see there. In theory, all members of the UN get equal access to the organization’s events, but in practice nations which find themselves on Washington’s bad side are effectively restricted when the US fails to issue visas to delegates.

Ten members of the Russian delegation to the ongoing UN General Assembly found themselves in this situation, including seven employees of the Russian Foreign Ministry, and Konstantin Kosachev, chair of the foreign affairs committee in the Russian senate.

Maria Zakharova, the spokesperson for the ministry, called it an “outrageous example of US disrespect to UN members.” Foreign Minister Sergey Lavrov expressed a mixture of irritation and amusement at a trilateral meeting with his Turkish and Iranian counterparts.

“I am glad that I eventually got a visa from the United States, unlike my delegation. Graciously enough from Washington, I managed to get here,” he joked. Iranian Foreign Minister Javad Zarif replied that at least now he is not the only one who has to worry about getting a US visa when travelling to the UN.

Aleksey Chepa, who is a member of a foreign affairs committee in the State Duma, the lower chamber of the Russian parliament, said the Diversity Immigrant Visa program may be targeted in response. The US program, colloquially known as the green card lottery, issues 50,000 permanent residency permits to people in nations which the US government considers underrepresented on its soil, and Russia is one of them.

“I think we could ban activities like the green card lottery, which serve to support the US image of a ‘champion of democracy’,” the lawmaker told Izvestia newspaper. “Our response will draw everyone’s attention.”

Moscow, of course, cannot prevent Washington from giving residency to whomever it sees fit, but it can make it harder for Russians to apply by blacklisting the website of the lottery or shutting down intermediaries who help people with the paperwork, the newspaper said.

Russians have been eligible to participate in the Diversity Immigrant Visa program since it started in 1995, with the exception of the years between 2005 and 2009, and have been among the heaviest users of the scheme.

https://www.rt.com/russia/469584-moscow-ban-green-card/

 

Radnicka parada ili LGBT parada?

Share this page