KOSMOPOLITIKA 14.07.- BUDITE OPTIMISTI! "NIŠTA VI JOŠ NISTE VIDJELI!" 3,617 viewsPremiered Jul 14, 2021

KOSMOPOLITIKA 14.07.- BUDITE OPTIMISTI! "NIŠTA VI JOŠ NISTE VIDJELI!"
3,617 viewsPremiered Jul 14, 2021
https://www.youtube.com/watch?v=418N0b8Uiyk
KOSMOPOLITIKA 14.07.- BUDITE OPTIMISTI! "NIŠTA VI JOŠ NISTE VIDJELI!"
Summary:
Sve je ovo oko knjigovodstva, deltoidi, lamboidi, G-20 samit video konferencija- sve je po planu- Dizniland- mora nesto da se menja- kriza zbog svetske vlade koja je vec tu; lazni novac na dodjem ti; bankostan- novi poredak; kultura, moral, sistem vrednost, kultura- virtualni sistem, enormno duzni; univerzalni porez; kompletno poslovanje ce ici preko interneta; bez gotovinski novac; karbonska taksa umesto carinskih povisica; era novih licemrrja; lokalne ekonomije nisu potrebne; zelena industrija i revolucija dolazi; mora se ziveti zivot od realnih prihoda; bez inflacija; sve je po planu, kompletna transformacija Diznilanda; stvarni i izmisljeni poslovi; administracija i privreda; do sada je ekonomija bila pokrice i pravan za politicare; deficitarni poslovi ce poskupeti; a inflacija(nase cistiliste) ce unistiti izmisljene-neproduktivne poslove/ekonomiju; puna zaposlenost=dizniland; reset= menjanje kompletne paradigme- novi raspored prihoda/i raspodela unutar zajednice/zona u svetu novih ne realnosti; gospodar pravi novi sistem, bice vam lakse; mi smo sada u novom svetu; generacije koje nisu ziveli od realnih prihoda, nece vise moci; smak sveta; transmisija suverenosti?; exploatacija jadarita/lithiuma; ulazimo u novo knjigovodstvo koje ce jos vise biti virtuelno; peglanje starih gresaka i vodjenje produktivne ekonomije; kreacija i odrzavanje diznilanda da se sprecavaju revelucije i da se mase zabljavaju; ulazimo u faze haosa i da se nikada ne vidi bilans dosadasnjeg poslovanja; ulazimo u skromniju ekonomiju; mi smo vodili do sada, i od sada, a mase naucili da slusaju; pocinje pozoriste na mnogim i paralelnim scenama; morace se naci krivac za urusavanje sadasnjeg Diznilenda; dali ce biti efikasnije knjigovodstvo ili i dalje nepostenije i vizionarsko eksploatatorski odnosi/ko ce vladati; bice kriva omladina koja nije htela da se vakcinise, i sve djavo odneo?

https://www.youtube.com/watch?v=418N0b8Uiyk

KONTAKT, PAYPAL DONACIJE I PRETPLATA
KOSMOPOLITIKA.SJEKLOCA@GMAIL.COM
ALEKSANDAR SJEKLOĆA +381 62 622 433
16 Comments


Viktor Aleksikj
2 days ago
JEDNO MOJE MISLJENJE...OVA EMISIJA BI TREBALO SE SNIMITI PA SE OPET PUSTITI TAMO NEKE 2030....

Pero Chessmaster
2 days ago
Da tacno, oni vec znaju da dolazi Delta..Ali Delta ce na jesen da mutira ? recimo u Uragan...koji ce kasnije da preraste u Omegu...Ali Omega ce vremenom da slabi u Alfa Romeo...I tako u krug...


Mila Arnaut
1 day ago
Danas "diznilend" nekada gladijatorske borbe. Kako stvari stoje, nacionalni stadioni će poslužiti upravo za završnu fazu diznilenda. Ništa mi još nismo videli.

dragan dugonja
2 days ago
"Chaos in South Africa 'intensifies' ">jedan od clanova G20(primjer medjuljudskih odnosa)

Nada Petkovic
2 days ago
https://youtu.be/asqN_onCD94https://youtu.be/asqN_onCD94https://youtu.be/asqN_onCD94


Gordana Markovic
2 days ago
Jedino ovog coveka slusam, ima fenomenalnu ekipu!
Koliko vidim, ponovo cemo kalajisati serpe i lonce i popravljati kisobrane ...
Najgore je sto svi mi placamo ceh rasipnika, a zivimo skromno.


Viktor Aleksikj
2 days ago
Jbg...NEKAD treba I pomoci od BOGA direktno....Evo primer...ja kad Sam dosao na vrhunac da mesec. platom +5500$. Uvodeo Sam da je sve OVO samo Sarena laza I sve NAPUSTIO I dosao na selo ziveti...I Evo nikad mi Nije bilo bolje...DOK SVI strepe sta CE biti sutra...ja uzivam u ZIVOTU I nikad nisam bio srecniji....a pare...PARA JE VADODUSNICA...POZZ


Milovan Radosavljevic
2 days ago
Postovani Aleksandre.
Hvala ti na ovim lepim analizama stanja u svetu,uzrocima i posledicama koje prozivljavamo.Moram priznati da mi je ponekad teze pratiti iako ti prilicno pojednostavljeno i slikovito prezentiras pojmove kojima se bavis.Tesi me cinjenica da dosta tvoji pratilaca ima veci problema u prepoznavanju sustine od mene samog sto se moze videti u komentarima.Preraspodela prirodnih resursa kao i resursa ljudskog rada i znanja su glavan preokupacija onih koji vode poredak i tako je od vajkada.Nadam se da si u pravu kad kazes da su ovaj puta odlucili da na novi nacin urade transformaciju poredka sa nizim intezitetom nasilja i represije bar za sada.Jedino sto me muci neznam dali pripadam budalama ili fukarama posto sam budzetski korisnik iz zdrastveni razloga.
Zelim ti jes mnogo dobrih emisija i mnogo pratilaca kojim ces pomoci da spoznaju bolje svet u kakvom zive.Zivio.


sabina pkj
2 days ago
Hvala Sasa. Sve jasno.


Ljiljana Klajic
2 days ago
Hvala,veliki pozdrav iz Toronta


Mikeli Perović
1 day ago
A za nas na Balkanu nema zime.Mi smo ovo vec prosli tako da nije nikakvo iznenadjenje.I Jezda i Dafina i komplet urusena ekonomija tako da novi diznilend vec funkcionise.Sto veli Sasa, nista se ne bojte mi smo pretece novog poretka.


Marie-Jeanne Kuzmanovic
2 days ago

1 day ago
Dragi Saša, koliko mogu redovno pratim tvoje emisije, pa šta razumem, razumem. Uostalom imaš toliko pohvala od mnogo relevantnijih pratilaca, ja se bavim uglavnom umetničkim disciplinama i zahvalan sam ti na jednostavnom jeziku koj koristiš u svojim izlaganjima. Jasno mi je da je glavni naslov tvojih emisija "Kako se vlada svetom", to jest, otkrivaš nam mehanizme funkcionisanja sveta. I to je sasvim u redu i dovoljno, mađutim, ja kao vrlo impulsivan čovek, pitam se da li mi uopšte možemo sami nešto da uredimo, promenimo, ili je baš sve tako zadato. Naravno, mi u Srbiji ne možemo ni neke osnovne stvari da promenimo, pa je verovatno i glupo pitanje šta možemo ozbiljnije da preduzmemo. U svakom slučaju, nastavi sa svojom misijom, u čemu ti želim mnogo uspeha i nadalje! Hvala!

Double speach by Hillary Clinton -

1996: Hillary Clinton on "superpredators" (C-SPAN)
Sky News
2.42M subscribers
No matter where she goes, it seems that Hillary Clinton can't quite escape the international shadow cast by her husband. The U.S. Secretary of State's temper flared on a trip to the Congo when she was asked for Bill Clinton's thinking on a global topic. Greg Milam has the story.

Share this page