Тврђава / Tvrdjava (ceo film) 122,633 views•Feb 26, 2012; 54:12 min.

-- Film koji pokrece okamenjenu dusu, koji vraca coveka u ljudsko bice, koji nas opominje sta je milosrdje/saosecanost/ljubav/ trud/ istrajnost/mudrost/ iskrenost/ vera/ smisao zivota
-Eduzdravlje tacka com/Edupravoslavlje#3/Cilj Zivota/ Tvrdjava 55:12 min sa Srb titlom- sada prvi film na stranici
dan malic
5 years ago
Каква сам ја нула......то су ангели и пример свима нама......а ја се љутим за којекакве глупости.......недостојан......Господе Исусе Христе, сине Божји помилуј мене грешнога........
- Наташа Кг
5 years ago
Гледала сам и плакала..Какво срце,каква љубав!СЛАВА БОГУ!
- VukohodNihili
7 years ago
не сине, док има људи као што је Отац Михаил и њему слични, има наде за овај свет!
-
tali san
5 years ago
Slava Bogu na nebesima
a nama Njegova nezasluzena dobrota i ljubav.
Ovakav film,pun ljubavi i brige za malom i odbacenom decom
je od Boga blagoslovljen.
Film opomene,bezdusnicima.
-
Vangelis Planketis
5 years ago
Слава Богу! Будимо људи! Будем людьми!
-
Milica Jovanovic
4 years ago
Bogu slava i hvala sto postoje ovakvi ljudi poput oca Mihaila i monastva.Ovo je primer koliko je svaki covek dobar koji je u neprekidnoj zajednici sa Bogom.
-
louie k
6 years ago
Kada vidim sav taj trud, ljubav, milosrdje i dobrotu oca Mihajla i njegovog bratstva i sestrinstva sramota me nazvati se covekom i Hriscaninom.
- Златни бор
7 years ago
Док има Русије, има и наде за овај свет.
- Ivan Brzović
6 years ago
I onda kažu nema Boga. To samo budala može reći. Pozdrav braći u Pravoslavlju. Božji blagoslov! Katolik.
- Tih Jani
6 years ago
Предивно! Без обзира што нема више домова за остале многе малишане који су без родитеља, од овакве деце ће постати бољи свет. Зато што има ко да их научи како постати човек! Хвала Михаило на предивном филму! Бог те благословио!
-
Crvena Ruza
7 years ago
Ne postoje rijeci kojima se opisuje emocija prema ovom sto vidjeh.Hvala Gospodu Isusu Hristu na milosti i blagodati .
- Zdravko Kecman
6 years ago
Prelepo....odavno nesto ovako lepo i nadasve humano nisam video....to je pravoslavlje, to su nasi monasi koji imaju i dusu i srce i koji nas priblizavaju Bogu.....ovakvih filmova treba vise i prikazivati ih nasoj omladini pa i starijima da bi shvatili pravoslavlje.....hvala na ovako lepom i humanom filmu......
-
Nikola Bokšan
2 years ago
ОХ ГОСПОДЕ КАКО СМО ЈАДНИ МИ ОБИЋНИ СМРТНИЦИ , КОЛИКО ЉУБАВИ И БОГА ПОСТОЈИ У ОВОМ МАНАСТИРУ , МОНАСИ ,МОНАХИЊЕ;ОТАЦ МИХАИЛО ХВАЛА ВАМ ОД СРЦА , ОВАЈ ФИЛМ НАМ ЈЕ НАУК И ОТКРОВЕЊЕ БОЖАНСТВЕНЕ НАМ ВЈЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ
СЛАВА БОГУ НА ВИСИНИ
АМИН

Који је циљ живота - Св. Серафим Саровски •Jan 15, 2020; 1:27:52 min.

Духовник Библиотека
68.6K subscribers

Св. Серафим Саровски

О циљу живота - Отац Тадеј 89,602 views•Jul 22, 2017 - 47:35 min.

Amir Čamdžić - 2 years ago (edited) - Мудар човек који на јако леп и разуман начин објашњава православље.
- Angelfire - Милина вас је слушати како лепо читате ове дивне поуке оца Тадеја! Хвала за овај видео!
- Раца Лазић - 2 years ago - Трпљење
Трпљење је одраз снаге човека да не поклекне пред навалом мисли које осуђују друге и сачекати мало док се не ставимо у улогу те друге особе која нас повређује, и тера да се гневимо, љутимо, итд. Трпљење је снага којом се боримо против лоших осећања и мисли које нас терају да бурно одреагујемо.
Ето, пре неко време човек убио снају, њену мајку и оца и још неке од гостију који су били на свадби његовог сина. Није умео да трпи друге кад чине оно што није по његовој вољи. Његов интелект га је наговорио на све то кроз мисли којима га је припремао за зло. Он није имао врлину трпљења којом би се изборио са навалом беса, гнева, љутње... Послушао је свој интелект и ето шта се десило.
Људи се свакодневно срећу са ситуацијама у којима осећају бес, гнев итд. као и са жељом да поступе у складу са мислима које доносе та осећања. Оно мало разума у нама нас ипак спречава да поступимо онако како нас наш интелект наговара. Добар део нас претрпи увреду имајући разумевања за туђу муку. Неко претрпи зато што нема снаге да се супротстави. Неко претрпи зато што се плаши закона. Врлину трпљења имају само они који имају разумевања за туђу муку, они који схватају да је ономе ко их вређа теже него њима јер је попустио под налетима мисли које владају његовим умом, под налетима интелекта, тог ђавола у нама. Никад нас нико неби напао и покушао да нас повреди да у свом уму није пао пред навалом злих мисли. Имати ум пун злих мисли је већ казна, јер с њима долазе лоша осећања, патња, гнев, бес, љутња, недостатак самопоуздања, алавост, похлепа... Поред свих тих лоших осећања тај човек нема мисли које доносе лепа осећања, он нема мисли које би га радовале. Он је под сталном тиранијом својих лоших мисли које га терају да се лоше осећа. Његове увреде и напади на нас су само одраз његове немоћи, показатељ колико је њему тешко и колико је слаб да понесе терет свог живота.
Из овога би требало да се види колика је трпљење снага онима који га имају. Трпљењем они одгоне лоше мисли које би да завладају њиховим умом. Затим кад умире свој ум они покушају да нађу по коју реч утехе за свог нападача, да му помогну и смире његов ум, а после и нађу заједнички језик и изгладе неспоразум. Без трпљења ми смо жртве својих тирана, а познато је да су тиранин и жртва два лица исте медаље, јер свака жртва је и тиранин свог тиранина.
Трпљењем ми престајемо да будемо жртве и почињемо да владамо ситуацијом. Може ли неко да влада ако нема ауторитет, власт? Трпљењем ми стичемо власт да владамо својим животом. Као што се може видети из горе реченог: Трпљење је снага којом се ми заузимамо своје место у царству небеском, место господара и владара. Рај је место духовно јаких људи, место где само Човек може да оде, за нечовека и слабића ту нема места.
https://yadi.sk/i/sECz2vJn3HZUtL

Share this page