Хрустальная ночь 1938 | Телеканал "История"; 48:50 min; Ima Google prevod!

История
Published on Mar 17, 2017
Авторы фильма рассказывают о трагических событиях осени 1938 года.
Подпишись на канал "История" ► https://www.youtube.com/channel/UCa6u...
В ночь с 9 на 10 ноября одновременно во всех городах Германии громили еврейские дома и магазины, жгли синагоги, убивали женщин и стариков, мужчин арестовывали и отправляли в концлагеря. Этот хорошо организованный погром, осуществленный боевиками Третьего рейха и срежисированный лично Гитлером и Геббельсом, в народе прозвали "Имперская хрустальная ночь".

"Хрустальная ночь" стала первым прямым актом насилия нацистов по отношению к евреям и спусковым крючком Холокоста - уничтожения 6 миллионов евреев Европы. Этой ночью Гитлер показал миру, что переходит от слов к делу. До начала Второй мировой войны оставался ровно год, до расстрелов Бабьего Яра и газовых печей Освенцима - три года…

Фильм снимался в Германии, США и Израиле. Он построен на уникальной хронике из крупнейших западных архивов и музеев, свидетельствах очевидцев, детьми пережившими "Хрустальную ночь", и комментариях немецких историков.

Ko je i zasto ubio Yougoslovenskog kralja........

za one lakoverne koji ne veruju u konspiratorne toerije ......Ledeen’s Beloved ‘Universal Fascism’:
Venetian War Against the Nation-State - by Allen and Rachel Douglas original zurnal , ili PDF attachement - YU Kralj, Montenegro, WWI, Rusija, WW II, NATO, citaj prvo stranice ili Feature 11-14....pa sam pocetak (3 od 9) stranice....

Uzeto iz komentara=

Лесандар Матједонски

iz clanka i ukazanog linka u komentaru- https://srbin.info/2018/11/06/engleski-snajperista-pucao-u-djindjica/

Bilo nekada:

https://larouchepub.com/eiw/public/2005/eirv32n43-20051104/eirv32n43-20051104_006-ledeens_beloved_universal_fascis.pdf

Sadasnjost:

https://larouchepub.com/eiw/public/2005/eirv32n43-20051104/eirv32n43-20051104_004-the_very_ugly_truth_about_michae.pdf

 

Тајне службе, данас Велике Британије и САД а некада из Венеције, Ватикана, Шпаније, Немачке, Француске, Холандије итд.. често су нам ликвидирали цареве, владаре или моћнике а ми смо онда казнили неког невиног Србина!!! Тако је тајна служба Енглеске и Француске наредила убиство Принца Фердинанда у Сарајеву а извршили су убиство око двадесетак криминалаца међу којим је било Слвенаца, Хрвата, Срба али да би главну кривицу добила Србија и да Енглеска изазаове рат између Аустрије и Србије, морали су да изабралу једно Србина из целе те групе иако Гаврило вероватно и није пуцао. Зашто би Србин то урадио? Да покуша да се спаси. Био је био болсетан од сифилиса и обећали му да ако само убије Фердинанда, имаће одмах бесплатно путовање и лечење у САД. Гаврило није имао ту срећу да оде у САД и да се излечи али зато је његов сарадник атентата, Милан Циганивић након атентата, сакријен и одведен у САД где је излечен, а Србиу су оптужили да КРИЈЕ Цигановића!!!! А онда је Аустрија поставила ултиматум Србији да дозволи да Аустријски војници и полицје траже Цигановића и све друге сараднике атентата по целој Србију, да слободно крећу без визе и да им се сва врата свих државних архива отворе и да могу да носе све шта желе од тих докуменета у Аустрију, као да су у Аустрији а не у туђој земљи и тако нешто Србија наравно није ни мога да потпише. Али зато јесте потписала идентичне услове након НАТО бомбардовања 2001 год!!!! Али вратимо се мали и 1934 години. Западне службе су одговорни за ликвидацију Краља Александра у Марсељи. Убио га је Хрват и Бугарин уз помоћ једног Црногорца и све је организовао и финансирао Ђусепе Волпи, бизнисмен из Венеције који је убиством Александра, тражио и добио је, монопол за постављење елекртичне мреже целог Балкана!!! Волпи је имао тотално подршку и благослов Католичке Цркве у Ватикана за убиство али је Папа имао и посбену ”жељу” или савет рецимо. Да ако се већ организује убиство Краља Александра, да се искорсти прилика да се на Балкану створи мржња између Хрвата и Срба, једноставно дајући задатак за убиство једном Хрвату, и да се након убиства у новинама шири жестока мржња између Хрвата и Срба, што иде у корист Ватикана. А последице тога сви знамо, настрадали су стотине хиљада невиних Православаца Срба у Јасеновцу, само зато што је то била жеља једног Папе!!! А што се тиче Волпија, њему је било све једно, да ли Александра убије Хрват, Швеђанин или Турчин, битно му је било да више нема Краља Александра јер се он противио идеји да целу електричну мрежу Југославије прави Венецијанац и да потом, има и монопол и не плаћа порез!!! И зато је склоњен. Ево, сами проверите... https://larouchepub.com/eiw... Зашто ми ово не знамо и терају нас да је све било план и дејство једног Хрвата и једног Бугарина??? А тужно је и да нас после свега тога и терају да наша деца у школама уче да смо ми дивљаци јер све муђусобне сукобе или расправе решавамао убиством. Каква иронија!!

https://srbin.info/2018/11/06/engleski-snajperista-pucao-u-djindjica/

https://larouchepub.com/eiw/public/2005/eirv32n43-20051104/eirv32n43-20051104_006-ledeens_beloved_universal_fascis.pdf

https://larouchepub.com/eiw/public/2005/eirv32n43-20051104/eirv32n43-20051104_004-the_very_ugly_truth_about_michae.pdf

 

 

 

Српски народ између два зла - проф. др Смиља Аврамов; 23:26 min.

Prijatelj Bozji
Published on Oct 2, 2016
Приликом снимања филма „Иродови синови“ забележено је обиље материјала којег је, због временске ограничености, било немогуће уврстити у овај документарно-аналитички пројекат. Зато већину наших саговорника додатно представљамо појединачним видео записима. Иако злочин геноцида прати људски род од његовог настанка до данашњих дана, правно геноцид је систематизован и дефинисан тек у 20. веку. Међутим, за геноцид правно и морално није одговоран само извршилац. Професорка Смиља Аврамов открива нам мало познату чињеницу о одговорности Британаца за геноцид над Србима у НДХ.
-
Milos Volim Boziju pravdu
1 year ago (edited)
Mi smo okupirane zemlje mislim na Srbiju i Republiku Srpsku pogledajte sta nase novine medije sta pisu i kakvu propagandu vrse i kako sakrivaju zlocine i Genocid koji su pocinili hrvati i muslimani da bi Srpski narod to zaboravio i da se opet isto ponovi novi Jasenovac il Oluja...
-
Fr.Mihailo Mikic
1 year ago
Hvala Vam Smiljo na Vasim majcinim savjetima koje ste uputili sada obezglavljenom SRBskom Narodu. Dace Bog da se uskoro iz neopojanih i neobiljezenih grobova SRBski Mucenika koji su postradali kroz nasu bliznju i daljnu proslost na braniku SRBstva, na pravdi Boga ni krivi ni duzni samo zbog Pravoslavne vjere i SRBskog imena svog, zbog ljubavi svoje prema Svetosavlju kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideologije i SRBskog nacina zivota raditi neko novo mlado SRBske Pokolenje zadojeno ljubavlju prema Istini Hristovoj i Pravdi Bozijoj uspjeti da vaskrsnu SRBstvo i SRBiju. Mladi SRBoljubi trebaju zbog SRBske buducnosti dostojno da se oduzi SRBskoj proslosti tako sto ce oni svim SRBskim Novomucenicima koji su junacki bez molbi za pomilovanje i suza u ocima svojim harbor umirali na turskom kolcu, Austrougarskom konompcu i pred komunistickim streljackim strojem JB Tita, njihova mucenicka imena da unesu u Kalendar SPC o svoju istorinu. SRBi ce borbom i mudroscu svojom osloboditi i ujediniti sve SRBske zemlje Svetog Save koje se spominju sada u Svetosavskoj Himni u jednu nedeljivu i jedinstvenu Svetog Save SRBiju. Amin. Booze daj!
-
Vaska X Tumir
1 year ago
Isla sam u osnovnu skolu u Beogradu tokom 1960-tih: i tamo sam prvo saznala i naucila o Nemackom genocidu nad Jevrejima. Prava istorija Drugog Svetskog rata u odnosu na Srbe i Srbiju je bilo nesto drugo, i gospodja Avramov je sasvim u pravu kad prica o totalnoj cenzuri te teme u bivsoj Jugoslaviji. Ideologija je tragicno odbila i negirala istinu i pravdu u ime buducnosti.
-ето мене ето вас!
7 months ago
Nikola Слободно ти настави да серуцкаш и једуцкаш, ал` ово не можеш да оспориш. - - Раде Главаш је расветлио многа убиства и злочине која су извршили комунисти над Србима у Аранђеловцу и открио многе локације на којима су комунисти извршили злочине над Србима !!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=206605456570822&set=a.191068961457805.1073741826.100016641063736&type=3&theater - Ни ово не можеш да демантујеш - У издању удружења „Открићемо истину“ из Будве објављена је књига аутора Сава Греговића под насловом „Пуцај, рат је завршен“. Ово је до сада најобимнија публикација о „злом путу“ десет до двадесет хиљада људи, који су крајем 1944. одступали из Црне Горе пре­ма за­пад­ној Евро­пи про­шав­ши дуг и те­жак пут пре­ко гу­ду­ра сје­ве­ра Цр­не Го­ре, Сан­џа­ка, Бо­сне и Хр­ват­ске да би се ма­ја 1945. го­ди­не об­ре­ли у Сло­ве­ни­ји. Збјег су са­чи­ња­ва­ли оста­ци Кра­љев­ске вој­ске у отаџ­би­ни, осам­де­сет све­ште­ни­ка Ми­тро­по­ли­је цр­но­гор­ско-при­мор­ске, број­ни ин­те­лек­ту­ал­ци и на­уч­ни рад­ни­ци Цр­не Го­ре као и на сто­ти­не же­на, дје­це и ста­ри­јих, не­на­о­ру­жа­них љу­ди. Ова, је­дин­стве­на пу­бли­ка­ци­ја, го­во­ри о стра­хо­та­ма ду­гач­ког пу­та, али и о по­гу­бље­њу при­пад­ни­ка Збје­га у ма­ју, ју­ну и ју­лу 1945. у Сло­ве­ни­ји, ди­је­лом и у Аустри­ји. Поред тога, књига садржи и преко пет хиљада имена и хиљаду фотографија страдалника Великог збјега.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=206608239903877&set=a.191068961457805.1073741826.100016641063736&type=3&theater - Ни ово не можеш да оспориш - http://www.pogledi.rs/spisak-zrtava-komunista-u-kragujevackom-okrugu-1-199/
-

Odbrana Beograda 06.04.1941.

merimeri7
Published on Aug 6, 2017
Category
Education
License
Standard YouTube License

Sremski front - klanica za srpsku omladinu

SOUTHERN WIND
Published on Jan 2, 2014
Category
Education
License
Standard YouTube License

Ulazak madjarskih trupa u Novi Sad 1941.god.

Jugoslovenski Komunist
Published on Jan 20, 2016
Predstavljamo vam originalne snimke načinjene za vreme Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije. Nakon ulaska madjarskih fašističkih trupa u Novi sad, usledili su zločini prema stanovništvu grada.
Category
Education
License
Standard YouTube License

Нацизм | Третий Рейх | Нордическая Раса | Атлантида | Тибет.

Roman Vasiliev
Published on Sep 12, 2015
Третий рейх: история (кратко)- Третий рейх – это неформальное наименование Германии в хронологический отрезок с весны 1933-го до мая 1945 года. Несмотря на столь короткую жизнь, он сыграл значительную роль в истории прошлого века, оставив после себя множество до сих пор не разгаданных тайн. Попробуем кратко описать наиболее значительные этапы судьбы государства в тот период. Естественно, начинать следует с того момента, когда Гитлер пришел к власти, вспомнить, какими идеями он покорил сердца многих немцев и отравил их разум. Но война - это не единственное, чем отличился этот политический деятель. Под своим крылом он собрал многих выдающихся ученых и дал им возможность работать и изобретать. Это решение позволило Германии обзавестись самыми необыкновенными техническими приспособлениями, благодаря которым страна быстро оправилась от ужасающих разрушений. Происхождение названия Словосочетание Drittes reich в переводе с немецкого обозначает «Третья империя». Интересно, что это определение переводится на русский по-разному. Термин «рейх» можно трактовать как «государство» и «империю», однако наиболее близок он к такому понятию, как «держава». Но еще в немецком языке он может приобретать мистический смысл. Согласно ему, рейх – это «царство». Автором данного понятия стал немецкий деятель Артур Мёллер ван ден Брук.

Секретные архивы НКВД. Адольф - Казнь после смерти

Ахтунг фаер
Published on Jan 14, 2013
Фильм о тайне смерти Гитлера.
Снять ещё при СССР.

Согласно официальным историческим данным, с 30 апреля 1945 года Адольф Гитлер мертв. В тот день в полдень он провел совещание со своими военачальниками. Их доклады говорили о том, что медлить больше нельзя. Русские находились на расстоянии одного квартала от бункера. В любую минуту мог начаться штурм...
Так что же произошло на самом деле, сколько было двойников у Гитлера, и правда что Гитлер спокойно дожил до глубокой старости ?
Category
Film & Animation
License
Standard YouTube License

Геринг - Гимлер - Гебельс

videolom
Published on Oct 21, 2011
Category
People & Blogs
License
Standard YouTube License

Документальный фильм. Мартин Борман - правая рука Гитлера

Георгий Василевич
Published on Mar 2, 2015
После своей смерти фюрер назначил его своим душеприказчиком и передал ему все свои полномочия. Борман был человеком колоссальных амбиций и шел на все, чтобы угодить своему Хозяину. Человек, который всю жизнь провел в тени Гитлера, у конце концов умер также как он - наложив на себя руки. Как удалось невзрачному и маловыразительному существу стать вторым Я Фюрера и почему Гитлер видел в нем приемника, способного продолжить его страшные деяния?

вожди 3 го рейха

Михаил Теньковский
Published on Jan 14, 2015
Category
Education
License
Standard YouTube License

Генералы Гитлера 4 серия Манштейн [Документальный фильм] 1998г

Hunsaker Waller
Published on Jul 8, 2015
Рекомендуем: Сексуальная жизнь древних людей - Документальный фильм ➨ -~-~~-~~~-~~-~-.

Шестисерийный фильм о генералах Гитлера документально воссоздаёт жизнь и становление высших военачальник.

Элитные подразделения СС! Великая тайна Гитлера! Вторая мировая война. (08.02.2017)

Документальный 24/7
Published on Feb 8, 2017
Вероятно аббревиатура "СС" на слуху у каждого гражданина широкого СНГ пространства...не с проста. Это элитные подразделения Гитлера обернули жизнь людей в сущий АД! Как и ради чего? - смотрите в документальном фильме на нашем канале!

Элитные подразделения СС! Великая тайна Гитлера! Вторая мировая война.

Черная магия Империи СС | Портрет мистика - Леонид Млечин

HvB Vision © Channel
Published on Apr 20, 2014
В юности Генрих Гиммлер учил русский язык, собирался стать животноводом и мечтал поехать в Россию...
Category
Nonprofits & Activism
License
Standard YouTube License

Отпущение грехов в Ватикане - Леонид Млечин

HvB Vision © Channel
Published on Feb 24, 2014
Известный писатель-публицист и тележурналист, дважды лауреат премии ТЭФИ; Леонид Млечин уже на протяжении многих лет остается верен теме далекой и близкой истории ХХ века и тем личностям, которые определяли ее ход.

В каждом фильме -- огромное количество уникальных архивных материалов, свидетельств современников, тщательно выстроенный сюжет.

Bombradovanje Beograda 6.4.1941.

Bombradovanje Beograda 6.4.1941.
Ksenija Savicevic
Published on Feb 2, 2010
Ovaj video razmatra verodostojnost arhivskih snimaka nemačkog bombardovanja Beograda 1941.g.


Language:Serbian
Program Used:SV 9.0
Format:WMV
Music:Unknown
Speaker:Rada Đurić
Text:Nebojša Savićević

Share this page